Punten voor het Rode Kruis – zijn winkels bestaan inmiddels honderd jaar en de organisatie kreeg het voor elkaar Stella McCartney, Erdem, Philip Treacy en Giles Deacon (niet de minsten, kortom) voor dat jubileum te strikken. Ten faveure van de 100ste verjaardag tuigt het Britse Rode Kruis een pop-up store op in Londen, waarvoor de designers ieder kledingstukken hebben uitgezocht om aan de rekken te hangen. Ook van de partij: Sienna Miller, die stukken uit haar persoonlijke garderobe doneerde.

Paul Thompson, head of retail bij het Britse Rode Kruis: ‘This is a very special campaign not only celebrating 100 years of Red Cross Shops but also commemorating the extraordinary commitment and sacrifice of our volunteers during the First World War.

STERRENGESCHIEDENIS
Het is niet de eerste keer dat het Rode Kruis steun krijgt van celebrities of ontwerpers – in 2013 doneerden Naomi Campbell en fotograaf John-Paul Pietrus een rits foto’s en David en Victoria Beckham mestten datzelfde jaar hun kast uit voor de organisatie. In 2011 sloeg het Britse Rode Kruis al eens de handen ineen met Lady Gaga, de Black Eyed Peas, Blink 182 en Linkin Park.

Goede zaak. De pop-up store is vanaf 7 november voor tien dagen geopend, prijzen starten vanaf tien pond, omgerekend ongeveer € 12,50.

Ook blij nieuws: déze actrice is bevallen van een kerngezond meisje >