Stella McCartney staat bekend als opperdierenvriend onder de modeontwerpers. Ze riep het gebruik van angorawol per direct een halt toe, doet campagnes voor Meat Free Monday en stond vorig jaar nog bovenaan de lijst van de PETA-Approved Vegan Fashion Awards, waarbij ze de prijs voor Most Stylish Women’s Knitwear kreeg.

Maar nu wordt Stella op de harde, teleurstellende feiten gedrukt. Onlangs bracht PETA een video uit waarin de wol-leverancier van de ontwerper zacht gezegd niet goed uit de verf komt. De beelden laten zien hoe de schapen van boerderij Ovis 21 in Patagonia zeer slecht worden behandeld.

Stella reageerde meteen op de ophef en liet via Instagram weten dat ze de samenwerking met de leverancier gelijk zal stopzetten.

instagramView full post on Instagram

Ook Patagonia, leverancier van de wol, zelf nam haar verantwoordelijkheid en bood excuses aan via social media.

PETA is duidelijk on a roll. Eerder deze maand liet Jane Birkin, naar aanleiding van een onderzoek van de dierenrechtenorganisatie, weten dat Hermès haar naam niet meer mag gebruiken voor de iconische Birkin-tas zolang er leer voor wordt gebruikt van krokodillen die op afschuwelijke wijze om het leven worden gebracht.

Waarom je nu ECHT geen bont meer kunt dragen >