Vorig jaar mei werd de limited edition lifestylecollectie van Stella McCartney voor de Olympische én Paralympische Spelen al uit de doeken gedaan. Na lang wachten – en dan ook écht lang – werd vandaag dan eindelijk, op de Tower of London, het sporttenue van de Britse sporters onthuld.

THE UNION JACK
Stella zelf – in een jaloersmakend mooie paisley-pyjama uit haar s/s 2012-collectie – gaf ook acte de présence en vertelde dat haar inspiratiebron – inkoppertje – de vlag van Engeland, de Union Jack, was. 'Voor mij is het de mooiste vlag ter wereld en het was belangrijk voor mij om trouw te blijven aan dat iconische ontwerp, maar ook om het te moderniseren en ‘m te presenteren op een eigentijdse manier.’

Daarna kwamen er dertig atleten het podium opstormen, in allerhande verschillende sportoutfits. Stella kreeg het samen met Adidas voor elkaar om de meest uitgebreide Olympische Spelen-lijn te creëren, van zo’n 175.000 (!) items. Geen peanuts.

 
Stella McCartney en Kate Moss schitteren samen in Ab Fab >

De Olympische Zomerspelen worden van 27 juli tot en met 12 augustus in Londen gehouden. Meer over Stella’s Olympische sportlijn weten? Surf dan naar stellamccartney.eu.