Schoentycoon Tamara Mellon richtte in de jaren negentig samen met de Maleisische schoenenmaker Jimmy Choo een gigantisch succesvol label op. Tout bekend Hollywood en de rest van de gefortuneerde wereld liepen letterlijk en figuurlijk weg met de fabuleuze stappers. Mellon liep goed binnen als Chief Creative Officer van het schoenlabel, maar vorig jaar liet de Britse weten dat het tijd werd voor een solocarrière. Het was dus even wachten geblazen op haar eigen label, maar jawel, volgens betrouwbare bronnen zijn de plannen voor haar eerste collectie nu in een ver gevorderd stadium.

 
STILETTO’S EN STAND-ALONE SHOPS
Het label zal ‘Tamara Mellon’ gaan heten en ergens volgend jaar gelanceerd worden. Volgens de bronnen bestaat de eerste collectie uit een aantal paar elegante – we hadden niet anders verwacht – stiletto’s. ‘Ze heeft het concept al compleet uitgewerkt en het idee is dat ze op zichzelf staande (dus niet in winkelcentra) winkels zal gaan openen,’ aldus de bron. Wij zijn stiekem wel benieuwd naar de allereerste collectie. We houden je op de hoogte.

Raf Simons gaat niet voor zichzelf, maar voor Dior verder. Punt één op de agenda: een frisse wind door het modelabel laten waaien >