Liza Snook, van origine grafisch ontwerper en fervent schoenenverzamelaar, is het brein achter The Virtual Shoe Museum. Ze is er al even mee bezig; het idee voor haar internationale digitale schoenenmuseum stamt al uit 2005. En in februari vorig jaar ging de 2.0-versie van de site de lucht in.

 
Virtualshoemuseum.com biedt ten eerste een schoenenABC, een ‘naslagwerk’ waarin je honderden ontwerpen van allerlei verschillende designers, gesorteerd op kleur, materiaal, stijl of soort kunt terugvinden. Ook tref je er een designerABC, waarin je meer leest over het brein achter de schoen. Daarnaast kun je op het blog nieuws van het schoeiselfront lezen; van expotips tot ontwikkelingen op technologisch vlak en van info over jong ontwerptalent tot boekentips. En dan zijn er nog de video’s, over tentoonstellingen en interviews met designers. Helaasch, zelf mooie muiltjes inslaan kan niet op de site, maar er staat wel een heuse museumshop op de planning waar je shoevenirs kunt kopen.

 
STEPPING INTO THE LIMELIGHT
Curators van exposities worden op de site aan elkaar gelinkt, net als ontwerpers aan schoenenliefhebbers. En het Virtual Shoe Museum draagt zelf ook haar steentje bij aan musea. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij de gloedjenieuwe expo Starker Auftritt!/Stepping into the Limelight, die 27 maart van start gaat in het Grassi Museum of Applied Arts in Leipzig. Tot 29 september leer je hier alles over de magische relatie die vrouwen met schoenen hebben. Met de hulp van Liza Snook werden exclusieve schoenen van over de hele wereld beschikbaar gesteld voor deze expositie. Kijk voor meer info op www.grassimuseum.de als je binnenkort in de buurt van Leipzig bent.

Zien: schoenen en andere accessoires van de catwalk tijdens de afgelopen fashion weeks >