In februari bereikte ons het breaking news dat Karl Lagerfeld zijn oog had laten vallen op Tilda Swinton voor zijn nieuwste Chanel-campagne. Die voor de Métiers d'Art-collectie welteverstaan, die in december in Schotland (één van Coco Chanels favoriete plekken waar de collectie dit keer op gebaseerd is) geshowd werd. Daar hoort natuurlijk een op-en-top Schots boegbeeld bij en dat is waar Tilda (met haar Schotse vader en grootouders) om de hoek kwam kijken.

Riccardo Tisci charterde goede vriendinnen Carine Roitfeld en dochter Julia voor Givenchy’s autumn/winter 2013-campagne >

LITTLE BLACK TARTAN JACKET

Karl en Tilda – toch al geen onbekenden van elkaar (ze werkten in de jaren negentig al eens samen en de actrice stond model voor The Little Black Jacket-tentoonstelling) – gingen aan de slag en het eindresultaat liegt er niet om. Tilda, die gisteren in een fabuleus Haider Ackermann-pak op de slotavond van het Cannes Film Festival verscheen, is in de campagnebeelden o.a. en profil geportretteerd en uitgedost met platinablonde mohawk in een Schotse ruit à la Chanel. Like! De campagne zal vanaf volgende maand in de grote bladen te zien zijn.

Bekijk hier Tilda en consorten op de rode loper @ Cannes >

Sleeve, Textile, Style, Formal wear, Fashion, Collage, Costume, Vintage clothing, Costume design, Embellishment,