ADVANCED STYLE?
De dertigjarige Ari Seth Cohen startte drie jaar geleden een streetblog over bejaarden, Advanced Style genaamd. Ari kwam op dit magnifieke idee door zijn grootmoeders’ unieke stijl en zijn fascinatie voor modische senioren. Het werd een megahit. Zo komt niet alleen een Advanced Style-boek uit met the best of the best van de streetblogs, ook Marc Jacobs is fan en baseerde zijn nieuwste collectie op de stijlvolle senioren.

Dol op streetstyle? >

 
In het meinummer van ELLE (nu in de winkel) verklapt Cohen de stijltips die hij oppikte van de vrouwen die hij zo graag op de gevoelige plaat vastlegt:

 
1. Wees een individu en omarm wie je bent. ‘Zelda Kaplan, die net op 95-jarige leeftijd is overleden, zei altijd tegen mij: je kunt marmer niet in zijde veranderen. Waarmee ze bedoelde: het is onmogelijk om te proberen om iemand anders te zijn, de beste manier om fashionable te zijn, is door jezelf te zijn en je niet te kleden voor een ander’.

 
2. Kleed je voor het theater van je leven. ‘Je moet je elke dag optutten en opvallende accessoires zijn daarbij enorm belangrijk, een simpele jurk wordt daardoor getransformeerd.’

 
3. Combineer. ‘Stijl hoeft niet duur te zijn, je alleen moet weten hoe je alles met elkaar combineert.’
 
In onderstaand filmpje legt Ari Seth Cohen 't ook allemaal graag nog eens aan je uit. Zeker even kijken. En meer Advanced Style dus in het mei-nummer van ELLE (p. 140).

youtubeView full post on Youtube