Erik Frenken was de man bij uitstek om Avelon - bekend om haar leer en stoere stuks met immer een verrassende twist - nieuw leven in te blazen.

Voor wie Erik Frenken niet kent: hij was vier jaar hoofdontwerper van de vrouwencollectie bij Viktor & Rolf. Daarvoor was hij cum laude afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en had hij (wederom cum laude) een masters degree gehaald aan het Londense Central Saint Martins College of Art and Design, waar onder anderen ook John Galliano en Stella McCartney hebben gestudeerd. ELLE verkoos hem bovendien in 2004 tijdens de eerste ELLE Style Awards tot Best Young Designer.

Toen hij zo'n vier jaar geleden aan de slag ging bij Avelon leek het allemaal helemaal goed te komen. En het ging ook goed. Talloze wereldsterren - waaronder Lady Gaga - liepen (letterlijk) weg met zijn ontwerpen.

Helaas moet Avelon nu dan toch het faillissement aanvragen, zo bevestigt een woordvoerder van Spice PR zojuist aan Quote en ELLE. En ook Erik Frenken zelf reageert aan ons per mail:

'In principe komt het erop neer dat we op dit moment moeite hebben de groei te financieren. Daarnaast hebben we zoals velen binnen de branche te maken met winkeliers die het zwaar hebben. We werken hard aan een doorstart en zijn samen met onze investeerder vol vertrouwen. Met verkooppunten wereldwijd is er voldoende draagvlak om Avelon tot een groot succes te maken.'

Een aangekondigde winkelopening van Avelon in de Amsterdamse Negen Straatjes is voorlopig uitgesteld.

’Binnen een week zal bekend worden of er een doorstart komt, wat dus voor de hand ligt’, aldus de woordvoerder van Spice PR. ’Zoals zo vaak in de mode, moet je veel voorfinancieren. Dat was nu het geval bij Avelon.’

Namens team ELLE heel veel succes gewenst.

Ook Mattijs van Bergen had vorige maand slecht nieuws >

In januari van dit jaar kondigde Avelon nog de toevoeging van een denimlijn aan >

Lady Gaga gespot in Avelon >