Een mistig bos, niet ver van het kasteel Petit Trianon, vormt het surrealistische decor van Secret Garden 2 - Versailles, die net als de eerste Secret Garden-film is geschoten door het Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. En niet alleen de creatieve genieën achter de camera mochten weer komen opdraven, ook model Daria Strokous kreeg een retourtje Frankrijk om nogmaals te schitteren voor de lens.
 
TOEN VS. NU
Waar de eerste Secret Garden-film nog een collectie showde van de hand van Bill Gaytten (de tijdelijke vervanger van John Galliano bij Dior), was ditmaal de eer aan Raf Simons om de modellen te hullen in zijn alom geprezen ontwerpen voor de herfstcollectie voor Dior. Wat er allemaal nog meer in de video te zien zal zijn? In ieder geval een setting die is geïnspireerd op het beroemde schilderij Le dejeuner sur l’herbe van Manet, met Diorissimo-tassen in plaats van picknickmanden en twee modellen in strakgesneden pakken die de statige mannen uit het oorspronkelijke kunstwerk vervangen.
  
De rest van de inhoud van de short film blijft nog even geheim, tot het één-minuut-durende filmpje in juni uitkomt. Hou ELLE.nl in de gaten dus. 

  
Vanavond gaat de Chanel-film Once Upon A Time in première, bekijk hier alvast de making-of van de video >