Domenico Dolce en Stefano Gabbana deden dus (volgens velen) iets te controversiële uitspraken over gay koppels die kinderen willen via ivf of draagmoeders, waardoor Elton John (zelf vader van twee draagmoederkinderen) van leer trok met deze instagramfoto.

instagramView full post on Instagram

Inmiddels wordt er een flinke discussie in de comment-sectie gevoerd: is Elton John hier bekrompen en dient hij de woorden van Dolce & Gabbana in het kader van vrijheid van meningsuiting te respecteren, of gaan Dolce & Gabbana over de schreef met hun ferme uitspraken? Dat lijkt de rode draad.

Inmiddels wordt de discussie ook buiten de instagrampost voortgezet. Een rits sterren schaarden zich achter Elton John, waaronder Victoria Beckham, Ricky Martin en Courtney Love.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben óók gereageerd. In een statement lieten zij weten:

'We geloven heilig in democratie en het fundamentele recht van vrijheid van meningsuiting. We hadden het in het interview over ons perspectief op het onderwerp, en het was nooit onze bedoeling om andermans overtuigingen te veroordelen. We geloven in vrijheid en liefde.' Zouden hun woorden dan uit hun verband zijn getrokken?

Ondertussen verzamelt Stefano Gabbana op zijn Instagram alle artikelen en reacties die er op de uitspraken volgen. Inmiddels heeft-ie al meer dan 50 (!) posts aan het onderwerp besteed.

Text, Font, Advertising, Poster, Collection, Screenshot, Graphic design,

Op een rij, de uitspraken van Dolce Domenico en Stefano Gabbana >

Zo eerden Britse sterren gisteren hun moeder >