Maanden keken ze er naar uit en twee weken terug was het dan eindelijk een feit: Viktor & Rolfs comeback op het haute couture-plankier. Neerlands bekendste modeduo is back in de couturebusiness en de eerste collectie werd meer dan jubelend ontvangen. Een groot deel van de creaties werd zelfs al, vóór 't goed en wel over de Parijse catwalk was gegaan, opgekocht door een kunstverzamelaar. En laat dat deel nou volgend jaar te bezichtigen zijn in het museum…

Gemist? Zo zag de Viktor & Rolf Haute Couture a/w 2013-show er uit >

THE FUTURE OF FASHION IS NOW
De kunstactivist en mecenas in kwestie blijkt namelijk de Nederlandse Han Nefkes te zijn, die o.a. initiatiefnemer is van The Future of Fashion is Now. Deze nieuwe grootse modetentoonstelling in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen – het vervolg op The Art of Fashion uit 2009, waar Viktor & Rolfs werk ook een belangrijke rol in speelde – neemt de bezoeker mee op een reis langs de meest vernieuwende mode(talenten) van over de hele wereld. Deze wereldburgers stellen de belangrijkste veranderingen in de mode van nu aan de orde. De nieuwe collectie van Viktor & Rolf, geïnspireerd op de beroemde Japanse zen-tuin in Kyoto, krijgt een plek tussen andere internationale grootheden zoals Hussein Chalayan (Cyprus), Rejina Pyo (Korea) en Pyuupiru (Japan).

 
De selectie, van kleding en accessoires tot video’s en installaties, is te zien in de 1500 m2 tellende Bodonzaal van het museum. Helaas moeten we nog behoorlijk wat geduld hebben. Pas in het najaar van 2014 gaat The Future of Fashion is Now van start.

Even terugblikken: alle hoogtepunten uit de afgelopen Parijs Haute Couture Week op een rij >