Hang de vlag maar uit; & Other Stories gaat vandaag om 12.00 uur sharp open op de Heiligeweg 26 te Amsterdam. Ein-de-lijk; de jongste telg uit de H&M-familie krijgt het namelijk keer op keer voor elkaar de meest hebberigmakende collecties te lanceren, die als warme broodjes over de (online) toonbanken vliegen.

Naast de reguliere collecties slaat het designteam van & Other Stories ook geregeld de handen ineen met gastontwerpers onder de noemer ‘co-lab’. Deze capsulecollecties zijn een aanvulling op het reguliere aanbod en gelimiteerd verkrijgbaar, maar dus ook ontzettend gewild. Weet u nog, de exclusieve collectie van de hand van singer-songwriter Lykke Li >

CO-LAB COLLECTION BY A-S DÅVIK
Na oa Lykke Li en Richard Braqo heeft de Zweedse ontwerpster A-S Dåvik dit keer haar ontwerptalent losgelaten op een a/w 2014-capsulecollectie voor het label. De 31-jarige Anna-Sara Dåvik studeerde in 2006 af aan het prestigieuze Central Saint Martins in Londen. Sindsdien runt ze haar eigen label en heeft ze zich gespecialiseerd in accessoires – niet gek als je weet dat haar vader goudsmid is.

AL HET GOEDE KOMT UIT: ZWEDEN
Voor haar & Other Stories-project liet Dåvik zich inspireren door de Zweedse filmster Greta Garbo en haar visie op moderne elegantie los op een collectie die bestaat uit ready-to-wear, accessoires, sieraden en schoenen. Items met volumineuze vormen en de focus op de taille zijn een rode draad in de minicollectie.

Waar wij voor naar de winkel hollen, wilt u weten? Vooruit, hieronder een greep uit onze favoriete stuks van A-S Dåvik voor & Other Stories. De co-lab collection is uiteraard ook online verkrijgbaar via stories.com.

Arm, Finger, Sleeve, Shoulder, Collar, Hand, Photograph, Standing, Pattern, Joint,