Waar de garderobe van Suri Cruise een flinke make-under krijgt, casht Katie Holmes door de scheiding van Tom Cruise goed met haar kledinglijn. De peperdure ontwerpen van Holmes & Yang zijn niet aan te slepen.

‘Iedere redacteur zal bij de s/s 2013-show van Holmes & Yang zijn tijdens de New York Fashion Week in september. Door Katies scheiding, en de meesterlijke wijze waarop ze daarmee is omgegaan, staat de spotlight momenteel op alles waar ze mee bezig is,’ verklaart David Zyla, een befaamde en Emmy Award-winnende stilist, aan Fox News. ‘Dit is gedroomde publiciteit voor het label. De kopers zullen na de show vast gelijk bestellingen plaatsen, zodat ze het in februari in hun winkel hebben hangen. Dan zullen we pas echt de mate van het succes zien.’

HOLMES ZONDER YANG?
De Holmes & Yang-collectie – die Katie omschrijft als ‘klassiek met een twist’ – is momenteel alleen verkrijgbaar bij een gelimiteerd aantal winkels van Barney's en bij Harvey Nichols in Londen. Een verkoper van de Barney’s-winkel in Beverly Hills laat aan Fox News weten dat de kleding plots enorm goed verkoopt na de scheiding. Bovendien schijnen talloze andere Barney’s-winkels belletjes te krijgen over de lijn. Ka-ching.

Bedriegt Kristen Stewart Robert Pattinson? >

Naast het plotselinge succes van de kledinglijn van de actrice, schijnen er ineens ook weer talloze filmscripts op de mat te vallen. Schitterde Katie pre-Tom nog als Rachel Dawes in Batman Begins (in 2005), nadat ze in november 2006 met de acteur in het huwelijksbootje stapte, liet ze regisseur Christopher Nolan weten dat ze voor de enorm succesvolle The Dark Knight niet terug zou keren. Naar ’t schijnt omdat Tom de films ‘te gewelddadig’ zou vinden, wat volgens hem niet goed voor haar carrière was. Eh juist, meneer Mission: Impossible.  

Het lijkt er dus op dat Katies bankrekening een goede boost gaat krijgen. Hoewel ze Tom Cruise – die een maand geleden nog opschepte over zijn ‘bespoke Holmes & Yang-pak’ – waarschijnlijk als cliënt heeft verloren. Ook is het nog de vraag of Katies zakenpartner Jeanne Yang bij het modelabel blijft. Ze is namelijk ook al een paar jaar de stilist van Tom…