Wat doet een mens als-ie eigenlijk een bril moet dragen, maar nergens een leuk exemplaar kan vinden? Juist, zelf een montuur ontwerpen. Zeker als je Victoria Beckham heet en een stel brillen best een leuke toevoeging aan je immer uitbreidende modeimperium is.

Zelf is ze – afgezien van gigantische zonnebrillen – nog nooit met iets op de neus gespot. Terwijl ze behoorlijk bijziend schijnt te zijn. ‘I do need to wear glasses - [but] I haven’t found glasses that suit me or that I particularly like,’ vertelt ze aan WWD. ‘I’ve always been quite self-conscious [about this], so that’s why I’ve decided to do them myself.’ De smarty pants.

UNISEX

Het resultaat is een zestal optische brillen, die Beckham in samenwerking met Cutler & Gross maakte. Op 4 oktober zal de lijn voor het eerst worden gepresenteerd aan het publiek tijdens de Silmo Paris-brillenbeurs, maar bekend is al dat ieder ontwerp in drie verschillende kleuren verkrijgbaar zal zijn. Victoria koos o.a. voor zwart, hoorn, topaas, geel en groen. Alle brillen worden handgemaakt in Italië en bestaan uit een combinatie van metaal en acetaat en als logo is ieder brilletje voorzien van een diamanten ‘V’. Geinig: naast delicate vrouwelijke monturen is er ook in ieder geval één unisex model. Een grove vierkanten bril, die Vic en David gezellig allebei dragen.

Dichter bij huis: mannenmodeontwerper Francisco van Benthum ontwierp een Specsavers-brillencollectie >

I CAN SEE CLEARLY NOW
‘I will be wearing my glasses now, and it will be nice to see where I will be going for once,’ wist Miss Beckham nog aan haar verhaal toe te voegen. Ook eens iets zien? Het is de bedoeling dat de optical eyewear-collectie vanaf januari 2013 in de schappen (van in ieder geval Bergdorf Goodman, Neiman Marcus en Harrods) komt te liggen. Alle brillen zullen rond de $410 gaan kosten. 

Bekijk ook de autumn/winter 2012-collectie van Victoria Beckham >