Het moederbedrijf van Victoria's Secret, Limited Brands, is na het schrikbarende rapport van Greenpeace (Threads: The Big Fashion Stitch-Up) in navolging van o.a. Levi’s, Zara en Benetton nu ook overstag. Het merk belooft plechtig dat er vanaf 2020 geen snippertje van bedenkelijke stoffen meer in de minuscule setjes van lingerielabels Victoria’s Secret en La Senza meer gevonden zal worden.

MIRANDA KERR
Limited Brands is de veertiende in de rij die gehoor geeft aan de internationale Detox-campagne van Greenpeace. ‘Limited Brands beschouwt schoon water als een kritiek wereldwijd probleem,’ laat Sam Fried van Limited Brands in de persverklaring weten. ‘We zijn er trots op dat we kunnen aansluiten bij de Greenpeace-campagne om het gebruik van gevaarlijke chemische stoffen te elimineren.’

 
Lees hier alles over de verontrustende ontdekkingen van Greenpeace >

 
Wie geheid ook in haar handjes wrijft? Miranda Kerr. Naar het schijnt stond de relatie tussen de langbenige Australische en Victoria’s Secret op springen nadat bekend werd dat ook zij zich schuldig maken aan het gebruik van giftige, hormoonverstorende stoffen. Miranda zet zich met haar eigen organische huidverzorgingslijn KORA Organics namelijk in voor producten met immer verantwoorde ingrediënten. Het lijkt er nu echter op dat ze haar befaamde wings nog niet aan de wilgen hoeft te hangen.