Toch geinig. In 2009 – dus voor de complete make-over – charterde schoenenmerk Keds een aan de weg timmerende Lizzy Grant, pardon; Lana Del Rey, voor een filmpje.

 
KEDS COLLECTIVE
Bekend met Keds Collective? Dit is een initiatief waarbij up-and-coming artiesten met het schoenlabel samenwerken aan een sneaker en daarvoor werd Lana dus benaderd. Toen nog platinablond, met dunnere lippen, in een gezellig bloemenjurkje en met hartvormige zonnebril op de neus. Ach gosh. De video werd geschoten op Coney Island en aan de voeten heeft Lana – natuurlijk – Keds. Wat anno 2012 nog wel hetzelfde is? De acrylnagels. Op de achtergrond hoor je trouwens het nummer Yayo, van Lana’s eerste album Lana Del Rey A.K.A. Lizzy Grant uit 2010.

Het verloren filmpje werd uiteraard meteen op YouTube gegooid, maar daar was de woordvoerder van de Video Games-zangeres niet blij mee. Gevolg: de video werd geblokt en verwijderd. Beetje flauw. Gelukkig kun je het Keds-filmpje van Lana Del Rey (nog) wel hier zien. Ha!  

PS - De Mulberry Del Rey is nu officieel overal te koop. En ja, de buidel wordt al veelvuldig bungelend aan de armen van celebs gespot.