Wat doe je als modeontwerper met een boodschap? Dan ontwerp je een T-shirt om die boodschap mee te verkondigen. En dus paradeert Vivienne Westwood al enkele dagen in een shirt met daarop haar eigen portret en de tekst ‘I am Julian Assange' én bracht ze een bezoek aan Assange bij de Ecuadoriaanse ambassade in London. Alles om haar solidariteit aan de Wikileaks-oprichter te betuigen.

Het statement shirt, dat overigens eerder al voorbij kwam op het lijf van model Jade Parfitt in Westwoods Red Label catwalkshow in Londen, is – natuurlijk – ook te koop. Op Westwoods blog Get a Life worden fans in een blogpost verwezen naar haar website (viviennewestwood.co.uk), alwaar de shirts per 3 november verkrijgbaar zullen zijn. En hoewel donaties voor Wikileaks worden geblokt, zal de volledige opbrengst wél gaan bijdragen aan het werk van de Wikileakers, zo belooft de Britse ontwerper haar volgers.

Britse collega Matthew Williamson viert zijn vijftienjarige jubileum >

Gezien de (politiek) activiste die Westwood in hart en nieren is, staat niet iedereen van haar actie te kijken. Maar een tikkie omstreden is de professioneel hacker natuurlijk wel. Sinds afgelopen zomer verblijft Assange bij de ambassade ter voorkoming van uitlevering aan Zweden, waar hij wordt gezocht voor verhoor over meerdere seksuele misdrijven, of misschien wel aan de Verenigde Staten, waar ze hem nog willen berechten vanwege zijn WikiLeaks-onthullingen. Desondanks betuigde o.a. ook Lady Gaga al eerder haar solidariteit aan Assange.

WATER BIJ DE WIJN
Naar verluidt bracht Westwood haar tijd met Assange bij de ambassade al nippend aan een wijntje door. Ze zou een fles rode wijn in de zak van haar enorme gestreepte broek mee naar binnen hebben genomen, nadat ze deze uitgebreid aan de aanwezige fotografen showde. Die Viv.