Modeontwerpster Vivienne Westwood en goede doelen is als Karl Lagerfeld en tweed of Diane von Furstenberg en de wikkeljurk; onlosmakelijk verbonden. Ditmaal verliet Dame Vivienne haar atelier in Londen en toog met haar man slash assistent creatief directeur Andreas Kronthaler en fotograaf Juergen Teller naar Afrika. Niet zomaar een snoepreisje, Viv reisde naar het op één-na-grootste continent om haar modeskills over te brengen op de lokale bevolking.


WERELDREDDER
De Britse designer, die vaak vlak voor een show nog snel allerlei petities in handen van modellen drukt om bijvoorbeeld het regenwoud te redden, geeft in een filmpje door Juergen Teller voor Yoox.com aan met dit project ‘hopelijk de wereld te redden via mode’. ‘Het geeft de mensen controle. Liefdadigheid doet het tegenovergestelde, dat maakt ze afhankelijk’, vervolgt ze.


Meer goede doelennieuws. Natalia Vodianova bedacht een prachtig plan voor eigen goede doel >


VIVIENNE X NAIROBI
Met haar modehart op de juiste plaats besloot Westwood samen met online winkel Yoox een ethische tassencollectie op te zetten, geproduceerd door mannen en vrouwen uit Nairobi. Van geryclede materialen uiteraard. De tassen zijn gemaakt van tentzeil, plastic tassen en gerycled leer met een Afrikaans tintje.


Prijzen liggen tussen de € 35 voor een tassenhanger tot € 245 voor een grote shopper. Je shopt de collectie via Yoox.com.


Ook H&M zet zich in voor een betere wereld met een collectie voor Unicef >