Wie wel eens een tripje naar Stockholm maakte, is zonder twijfel al fan. De winkelketen Weekday – sinds 2010 net als COS, Monki en Cheap Monday onderdeel van het Zweedse concern Hennes & Mauritz – is daar al jaren een hit. Met een mix van budgetkleding voor hippe vogels, waaronder ook vintage kleding en labels als Cheap Monday, kun je er úren toeven. Ook steden als Berlijn, Oslo en Kopenhagen hebben al vestigingen en hip als we zijn in Amsterdam, zijn wij de next town to conquer.  

H&M is lekker bezig. In 2013 komt er ook een gloednieuwe keten bij; & other stories >

De reden waarom Weekday koos voor Amsterdam? De laid back attitude, het nachtleven en de kunst- en designwereld van onze hoofdstad gaven de doorslag, zo meldt de keten. Als locatie werd gekozen voor een drie verdiepingen-tellend pand uit 1883 aan het Rokin (nummer 84) – ooit het woonhuis van Prins Hendrik. En het ontwerp voor het interieur ligt al klaar. Het Berlijnse architectenduo Pierre Jorge Gonzalez en Judith Haase namen die klus namelijk voor hun rekening.

 
Helaas, helaas, we zullen nog even geduld moeten hebben. Eind augustus opent Weekday voor het eerst haar deuren. Maar alvast spieken kan. Op Weekday.se.

Gespot op het www: de eerste onofficiële beelden van H&M’s nieuwe Water Aid-collectie >