Wat is Active Resistance? Westwood legt het uit in een persbericht. ‘Het is niet voldoende om de politiek te volgen, films te zien en bestsellers te lezen. Dat is oppervlakkig. Om te begrijpen wie je bent, hoe de wereld werkt en hoe dingen beter kunnen moet je dieper gaan. Je moet zelf creëren.’

100 DAGEN
En dus is iedereen welkom om z’n creativiteit de vrije loop te laten. Maak een foto, schrijf een slogan en verstuur je creatie via www.ar100days.com. Honderd dagen lang – startend op 8 september – wordt telkens een ingestuurd beeld geselecteerd om de site te sieren. Aan het einde van de rit worden alle honderd beelden in Londen geëxposeerd.

Mocht je toevallig in Londen vertoeven: 8 september gaat het feest verder in de Londense winkels met een expositie van Westwoods denimontwerpen door de jaren heen. Diezelfde avond is de Lee-winkel in Carnaby Street tot tien uur open; daar wordt de VW Anglomania & Lee-collectie a/w 2010 gepresenteerd.

PS - Vandaag geopend: een tentoonstelling met de meest spectaculaire schoenen die Vivienne Westwood ooit maakte. Bewonder de kunstwerkjes bij Selfridges in Londen – nog tot 22 september.