Hoewel wij geloven dat niet iedere mediatool zich leent voor het delen van vreselijkheden in de wereld (er moet ook luchtigheid zijn voor de hoognodige afwisseling, want nee, dat jij het geluk hebt niet te hoeven vluchten en soms gewoon behoefte hebt aan een nieuwe kleer of sappige roddel, betekent niet dat je blind bent of je afsluit voor problemen. Afijn, daar gaat het hier op deze site dus niet over), valt een initiatief dat smaak én een steengoed doel combineert, alleen maar knetterhard toe te juichen. Zie daar: Hoop te Koop.

HOE HET WERKT
Op zondag 25 oktober organiseren de initiatiefnemers van Hoop te Koop een high fashion benefietverkoop in de Amsterdamse Studio Pistache. De bedoeling is dat voor die tijd iedereen die iets moois heeft, waar-ie een ander blij mee wil maken (kleding, kunst, fotografie, interieur, accessoires) én tegelijkertijd iets wil doen voor bootvluchtelingen, zijn items doneert.

As we speak is Hoop te Koop alles aan het verzamelen. Wij als Team ELLE doen samen met onze stijlvolle friends & family members ook een duit in de zak in de vorm van oa (vintage) designeritems. Maar ook moois van andere stilisten, fotografen, kunstenaars, merken, winkels, productontwerpers, BN’ers en anderen die iets prachtigs met een minimale waarde van € 50 willen doneren is van harte welkom. Donaties kunnen aangemeld worden via hooptekoop@gmail.com. Op 23 (tussen 18.00 en 21.00 uur) en 24 oktober (tussen 9.30 en 12.00 uur) kun je met jouw donaties langskomen in de Falckstudio (Falckstraat 43, Amsterdam). Spullen die niet worden verkocht gaan gewoon weer terug naar de oorspronkelijke eigenaar.

Niets te doneren, maar wel wat zakgeld stuk te slaan? Dan weet je waar je op 25 oktober zijn moet. Niet zomaar een beetje, maar de volledige opbrengst van die dag gaat namelijk naar Stichting Bootvluchteling.

RESUMEETJE
Wat: Hoop te Koop benfietverkoop met unieke mode, kunst en interieuritems
Waar: Studio Pistache, Frederiksplein 8, Amsterdam
Wanneer: 25 oktober, van 12.00 tot 18.00 uur, met pin betalen is mogelijk
Aanmelden voor donaties: hooptekoop@gmail.com
Meer info over het goede doel: www.bootvluchteling.nl