De Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid maakte opnieuw een uitstapje naar de modewereld. Opnieuw, ja, want Hadid heeft al samenwerkingen met Melissa, Lacoste, Louis Vuitton en Swarovski op haar naam staan. Ditmaal kroop ze voor Rem D Koolhaas van United Nude achter de tekentafel om een opvallende haute couture schoen te creëren.
 
NOVA SHOE
Met een open blik – geen vaste concepten en alle standaard regels overboord – begonnen de twee aan het project om een hele nieuw vormgegeven schoen te ontwerpen. En dat is gelukt. Met Hadids achtergrond in architectonische hoogstandjes met vloeibaar lijkende lijnen en Koolhaas' kennis van het vertalen van architectuurkunst naar conceptuele, maar draagbare schoenen werd 'Nova' gecreëerd.
 
'Ik heb degenen die durven te experimenteren met materialen en proporties altijd gewaardeerd,' meldt Hadid in de persverklaring van de haute couture-schoen. 'Onze samenwerking met United Nude herinterpreteert de klassieke schoenentypologie; grenzen verleggen van wat mogelijk is zonder de integriteit aan te passen.'
 
De limited edition schoen is voor € 1500 te verkrijgen via unitednude.com en in een select aantal designer/conceptstores van L'Eclaireur. Benieuwd hoe het ontwerpproces van de Nova eruit zag? Scroll dan snel naar beneden voor het ludieke filmpje.
 
NOVA SHOE BY ZAHA HADID FOR UNITED NUDE

youtubeView full post on Youtube