Afgelopen week presenteerde modeontwerper Antoine Peters zijn nieuwste collectie Hope, geïnspireerd op het einde van het menselijk ras en de hoop die daaruit voortvloeit. Een tikje duister? Wellicht, maar Antoine Peters zou Antoine Peters niet zijn als hij (zelfs) daar geen positieve draai aan kon geven.

       
HOPE
In de show geen hordes modellen gehuld in ready-to-wear outfits, maar een concept waarbij een silhouet zonder armen en hoofd continue van vorm verandert. Als je beter kijkt, zijn er in de stof allerlei symbolen te ontdekken. Allen afkomstig uit verschillende religies en de populaire cultuur: van kruizen tot apenstaartjes. De gedachte hierachter? ‘Het gaat voor mij over hoop. Voor de één is dat het dragen van een kruisje en voor de ander is dat het geloof in de liefde of de mogelijkheden van het internet. Dit project gaat over hoe wij met elkaar en met de wereld omgaan. En dat hoop, in welke vorm dan ook, doet leven,’ zo legt Antoine uit in een officiële persverklaring.

       
New York Fashion Week is van start met één van de eerste namen op het plankier: BCBG by Max Azria

       
SHORTFILM
Samen met Oscar Verpoort creëerde de immer goedlachse ontwerper een shortfilm bij de collectie met muziek van Krause. En als kers op de taart ontwierp Antoine een satijnen sjaal die te koop is via AntoinePeters.com voor € 149.

youtubeView full post on Youtube