Iris Apfel, die vorige week maar liefst 91 lentes oud is geworden, is een bezige bij. Alleen in de afgelopen twee jaar al heeft het icoon een juwelen- en tassenlijn ontworpen, is een samenwerking aan gegaan met MAC voor een make-uplijn en met Eyebobs voor een set zonnebrillen én heeft Jimmy Choo een schoen naar haar vernoemd. Blijkbaar is regisseur Albert Maysles niet de enige die in de ban is van mevrouw Apfel…

Ook modedame Diane Vreeland is binnenkort te zien in een eigen documentaire >

LIFE IS SHORT, LIFE IS GREAT
Wanneer de documentaire uit komt is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat de film geregisseerd wordt door niemand minder dan Albert Maysles. Om ons vast een voorproefje te geven van gaat komen, heeft Maysles Films een trailer vrijgegeven. In de rolprent kun je het leven van Iris Apfel aanschouwen en zien hoe druk ze vandaag de dag nog is. Zo zie je bijvoorbeeld dat ze nog zonder enige moeite een lezing geeft, tijdens een talkshow vertelt over haar sieradenlijn en hoe ze vergadert over nieuwe stoffen. Pas wanneer je Iris in een rolstoel spot realiseer je je dat ze al goed op weg is naar de honderd. Gelukkig bulkt ze nog steeds van de energie en levenslust: ‘Life is short, life is great and you can so easily make yourself happy and then you make other people happy’. Zo simpel is het dus.

Schattig detail: Iris is nog steeds samen met haar man Carl Apfel. In de trailer vertellen ze hoe ze verliefd zijn geworden en spat de liefde van het scherm af.

Bekijk hieronder zelf de trailer van de documentaire over Iris Apfel...

vimeoView full post on Vimeo