HOE HET BEGON
Het lijkt wel een sprookje. Wouter Baartmans en Amber Siegel leren elkaar kennen tijdens een stage bij modeduo Viktor & Rolf. De vonk slaat over en naast een liefdeskoppel worden ze ook een modekoppel: Baartmans and Siegel.

Amber ging een paar jaar geleden terug naar Engeland en hop, Wouter ging erachteraan. Helaas ging alles niet zo snel als gedacht en Wouter besloot bij het London College of Fashion verder te leren. Een geluk bij ongeluk, want tijdens zijn afstudeershow bleek er iemand van Harrods in de zaal te zitten. Et voilà: Twee weken later zat de hoofdinkoper in de kleine studio van Baartmans & Siegel.

Pssst... De Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen hangt ook in Harrods! >

De rest is geschiedenis en sinds twee weken is de collectie van het duo, die is gebaseerd op de Grote Depressie uit de jaren twintig en de opkomst van de kleurenfilm, te koop bij Harrods.

WAT NU?
Nou, Londen Fashion Week. Het modekoppel is druk bezig met de voorbereidingen om over twee weken alles tot in de puntjes te hebben geregeld. Er lopen veel scouts rond op de Britse modeweek en volgens Baartmans hebben ze het geld hard nodig. ‘Ik ben nog steeds hartstikke platzak’, vertelt Baartmans aan het studententijdschrift Havana. ‘Al het geld dat we verdienen steken we weer in ons bedrijf. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we een ontzettend goede start hebben mogen ervaren.’

Zo is dat. Succes!