Na de toegankelijke collecties voor H&M en het Engelse warenhuis Debenhams, werd het weer eens tijd voor een collectie die in meerdere winkels kan hangen.

Zakenpartner Joseph Velosa aan WWD: ‘Deze lijn is voor een vrouw die echte feel-good kleding wil dragen. Het is het speelse jonge zusje van de hoofdlijn, met hetzelfde DNA, dezelfde esthetiek en dezelfde handtekening.’

Bekijk hier de s/s 2011 collectie van Matthew Williamson >

Muse by Matthew Williamson, dat samen met de Italiaanse Mariella Burani Fashion Group wordt gemaakt, is binnenkort in veel grote steden zoals, New York, Hong Kong, Parijs, Milaan en Dubai te koop. De prijzen lopen van € 342 tot € 571.

HET BOEK
Maar er is meer: Binnenkort komt er namelijk nóg een lijn van de 38-jarige ontwerper uit. Online welteverstaan, op shopwalhalla Net-a-Porter.com. De collectie bestaat uit zeven van zijn prachtigste jurken en prints ooit.

En dat is nog niet alles! Deze week komt er een dikke pil over de ontwerper uit, met de veelzeggende titel Matthew Williamson. In dit nieuwe modeboek wordt teruggekeken op de gehele carrière van de ontwerper tot nu toe en doet een hele bups celebs haar zegje over de designer.

Ter gelegenheid van het boek is er tot januari een tentoonstelling over de ontwerpers te zien. Met foto’s van sterren als Keira Knightley, Gwyneth Paltrow en Williamson's muze Sienna Miller. Een kijkje waard dus als je in Londen bent.