Preutsheid van de bovenste plank. In het Italiaanse badplaatsje Castellammare di Stabia heeft de burgemeester het dragen van minirokjes verboden. Het onpasselijke kleedgedrag van bewoners en toeristen werd deze Luigi Bobbio volgens The Guardian duidelijk teveel.

OH OH STABIA

Direct denken we aan een straatbeeld vol modisch wangedrag vergelijkbaar met, zeg, Chersonissos. Eerlijk is eerlijk, niemand van de redactie heeft ooit voet in het plaatsje nabij Napels gezet. Maar als we de overige strafbare feiten lezen die de burgervader heeft doorgevoerd, lijkt de drievingerregel allesbehalve opmerkelijk... Een greep uit de 41 verse verboden: voetballen in parken, schelden op straat, liggen op bankjes en klimmen in bomen.

Enfin, terug naar rokjesdag. Elke dame (of heer) die het waagt voet buiten de deur te zetten in een te kort rokje, mag onmiddelijk € 500 lappen. Over lappen gesproken; hoe lang het lapje moet zijn is niet wettelijk vastgelegd. Zolang het het ondergoed van de dames maar bedekt.

BUKGEVAAR

Over bukken wordt niets losgelaten. Evenmin over slechte, opkruipende stoffen. Dat is een discussie die de dames in kwestie met de polizia aan moeten gaan.

Overigens is Castellammare di Stabia niet de eerste plaats ter wereld waar onzedelijk kleedgedrag genadeloos wordt beboet. In Uganda werd zo'n twee jaar geleden al om een minirokjesverbod verzocht, vanwege het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag.

Krijg je het koud van dit nieuws? ELLE.nl shopt warm winterspul voor je bij elkaar >