‘Deze ontwerper laat de soort pure moderne creativiteit zien die vertaald kan worden naar couture en alles wat daaruit voortkomt,’ zo bepaalde de jury, die bestond uit vijf kopstukken uit de internationale mode-industrie. Met de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award geeft de jury aan dat ze in deze ontwerper de meeste potentie ziet om in de nabije toekomst internationaal naam te maken.

Naast de hoofdprijs won Iris de Dutch Fashion Incubator Award en De Dutch Fashion Accessory Award, die voor het eerst werd uitgereikt. De ontwerpster mag nu in samenwerking met Sacha Shoes een schoenencollectie uitbrengen.

ANDERE PRIJZEN

De International Fashion Incubator Award ging naar Bas Kosters. Dutch Fashion Icon Homme is dit jaar stylist Jean Paul Paula en de titel Dutch Fashion Icon Femme 2010 werd toegekend aan Stacey Rookhuizen.

De awards, die dit jaar werden ontworpen door door Ted Noten in samenwerking met Freedom of Creation, werden vrijdagavond uitgereikt in de Grote Kerk in Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.dutchfashionawards.com.

Gefeliciteerd allen!