De zangeres werd gespot terwijl ze restaurant Chez André in Parijs verliet in een zachtpaarse jurk van onze Nederlandse designer Jan Taminiau. Pers en fans zijn laaiend enthousiast. En ook de Facebookpagina van de ontwerper stroomt sinds gisteravond vol met complimenten en felicitaties. Terecht, Gaga is een plaatje, compleet met John Lennon-brilletje en - uiteraard - hysterisch schoeisel.

Jan Taminiau is uiteraard ook in zijn nopjes. Zelf post hij: 'Lady Gaga looked flawless as she was photographed leaving Chez André restaurant in Paris, France on Monday evening. Gaga is set to perform in front of over 15,000 fans at the Bercy tonight. Toch leuk als ze dit schrijven.' Indeed it is!

Weten hoe Jan Taminiau de feestdagen doorbrengt? ELLE.nl vroeg het hem >

DE SCHOENEN VAN GAGA

Nog meer Hollands Glorie. Schoenvisie weet te melden dat de 24-jarige Nederlandse schoenontwerpster Miriam van Weeghel een paar stappers voor Lady Gaga heeft mogen maken. Op verzoek van, zelfs, en mogelijk voor het nieuwe album van de zangeres.

In een zeer urgente e-mail werd de uit Zwolle afkomstige Miriam verzocht de schoenen (met de hand gemaakt, 16 centimeter hoge houten hak, plateauzool en leren bandjes) naar Londen te sturen. Zo gezegd, zo gedaan. En wie weet zien we ze terug op het nieuwe album van Lady Gaga, Born This Way, dat in 't voorjaar van 2011 verschijnt.