Eén jaar op de catwalk staat gelijk aan een decennium in het echte leven. Een tienjarige modellencarrière is dan ook een flinke prestatie en voor Linda Vojtova reden voor groots feest. Dit Tsjechische topmodel won op 15-jarige leeftijd de Elite Model Look of the Year. Sindsdien heeft ze op de covers van de Italiaanse Vogue en de Tsjechische ELLE gestaan, liep ze catwalkshows voor grote modehuizen als Christian Dior, Hermès en Valentino Haute Couture en deed ze campagnes voor o.a. La Perla en Giorgio Armani.


Topmodel Gemma Ward is terug van weggeweest >

LOVE LINDA V
Aldus een cv waar we U tegen zeggen. Evenals haar agentschap One Managment, dat ter ere van het jubileum een flinke fuif organiseert én de tentoonstelling Love Linda V. opent in New York. Tijdens deze expositie tonen topfotografen als Francesco Carrozzini, Matthias Vriens-McGrath, Daniel Jackson hun favoriete shots van het topmodel.


Ook de Tsjechische ELLE kan niet om de mijlpaal heen en wijdt het februarinummer aan de van origine Praagse ster, compleet met vier verschillende covers. En dan is het wel even welletjes. Linda zet het modellenwerk op een laag pitje en start – zoals het een semi-gepensioneerd model betaamd – een nieuw project. De blonde beauty komt met een eigen sieradenlijn: Love Universe.

Patricia van der Vliet timmert hard aan de weg >