Derek Lam is een druk bezet man. Niet alleen ontwierp hij een herfst/winter 2011-collectie, die hij afgelopen week op de catwalk van New York toonde. Hij ging ook de samenwerking met eBay aan, waarvoor hij maar liefst zestien iconische jurken ontwierp.

Van denim tot een lief bloemprintje. Van roze en dieppaars tot chic zwart of wit. Lam ontwierp voor ieder wat wils. Maar het modeminnende publiek mag bepalen welke vijf wonderschone jurken daadwerkelijk op eBay zullen worden verkocht. Leuk!

Mr. Lagerfeld ontwerpt een podium outfit voor Vanessa Paradis >

DEREKLAM.EBAY
Dat wordt stemmen dus. Op DerekLam.Ebay kunnen de jurken worden bewonderd en ‘ge-liked’. Derek hoopt op deze manier meer interactie met zijn klanten en fans te krijgen. Tot 28 februari kan er gestemd worden en op 1 maart worden de vijf winnende jurken bekend gemaakt. Die worden dan voor een toegankelijke prijs exclusief op eBay verkocht.

Burberry live op Piccadilly Circus én ook online op ELLE.nl >

EXCLUSIVITEIT
Ook eBay probeert met deze actie een nieuwe weg in te slaan. De koop- en verkoopsite wil niet meer alleen bekend staan als verkoopplaats voor tweedehandsjes. In de toekomst zal eBay zich ook storten op exclusievere producten. Overigens is Derek Lam niet de eerste ‘eBay-designer’; Norma Kamali en Narciso Rodrigues gingen hem al voor.