Nog geen week voor de aftrap van New York Fashion Week riep Diane, als voorzitter van het Council of Fashion Designers of America (CFDA), alle designers op om vooral de regels van het CFDA na te leven. En dan met name de verhoogde leeftijdgrens bij modellen. Het CFDA raadt modellen jonger dan zestien op de catwalk af.

Diane von Furstenberg herbeleeft de jaren ’70 >

HAILEY CLAUSON
De ontwerpster was dan ook diep geschokt toen ze erachter kwam dat er een minderjarig model in haar eigen herfst/winter 2011 show meeliep. Het model waar het allemaal om draait is de 15-jarige Hailey Clauson, die deze zomer schittert in de s/s 2011-campagne van Gucci. Niet alleen Diane von Furstenberg ging in de fout, ook Oscar de la Renta en DKNY castten het minderjarige model.

Het laatste catwalknieuws uit Londen >

EXCUUS
Diane stuurde direct een e-mail naar de CFDA-leden waarin ze haar excuses aanbood. ‘Ik ben geschokt dat er een minderjarig model mee liep in mijn show, terwijl ik regels heb opgesteld en die wil nastreven. Ik schaam me diep. Vanaf nu zal ik mijn personeel driedubbel op leeftijd laten checken. Ik hoop dat jullie mijn excuses accepteren’, aldus een geschrokken Diane.