Streep die fotograaf, stilist en make-upartiest maar weg; bij Rag & Bone laten ze het allemaal aan hun vier favoriete modellen over.

ZELFPORTRET
Abbey Lee Kershaw, Sasha Pivovarova, Lily Aldridge en Edita Vilkeviciute werden naar een warm oord gestuurd met alleen een fototoestel en een koffer vol kleding.

Taak aan het kwartet om zichzelf een tikkie gek op de kiek te zetten in de nieuwste kleding van Rag & Bone.

De vier modellen kregen van het merk complete, creatieve vrijheid en mochten zichzelf fotograferen op iedere mogelijk manier. Wat je dan krijgt? Een Abbey die haar benen scheert, een Sasha die aan het tanken is en een nakende Edita in zee met niet meer dan een T-shirt aan.

Precies wat het label voor ogen had.

Al gezien? De zwoele foto’s van Christina Hendricks voor Vivienne Westwoods sieradenlijn >

‘We zijn altijd enorm geïnspireerd geweest door onze catwalkmodellen’, vertelt Rag & Bone-ontwerper Marcus Wainwright aan de Engelse Vogue. ‘In plaats van te doen wat ieder merk al doet, besloten we om elk model een eigen camera te geven en zichzelf te fotograferen. We wilden dat de campagne heel ‘echt’ werd.’

En dat is gelukt. De ietwat schmutzige foto’s kunnen zo de kiekjes zijn van een groep vakantievierende meiden.

COLETTE
De campagne maakte zijn debuut op New York Fashion Week en vliegt nu de oceaan over naar Parijs. In de etalage van warenhuis Colette zullen de spannende foto’s vanaf 13 maart te bewonderen zijn.

Ook leuk: binnenin het warenhuis worden exclusieve achtergrondfilmpjes getoond van de DIY-shoot.

Bekijk hier de kiekjes van de modellen.