Hoewel Parijs Fashion Week alweer lang en breed achter ons ligt, is de nasleep van de Galliano-zaak nog steeds intens. Iedereen heeft een mening en wacht in spanning op wat gebeuren gaat. Een update.


INTERVENTIE
Volgens Washington Post had Galliano al lange tijd ‘issues’. ‘De afgelopen maanden was hij in een depressieve staat, zijn drankgebruik nam extreem toe en hij werkte heel onregelmatig’, aldus de krant. ‘Zijn vrienden en collega’s hebben hem diverse keren verzocht hulp te zoeken, maar dat weigerde hij en niemand opperde een interventie.’


Kleine overwinning bij Dior; de inkoop door retailers lijkt niet te zijn afgenomen sinds het incident. ‘We supporten Galliano niet, maar wel Dior’, aldus Ken Downing van het Amerikaanse warenhuis Neiman Marcus. Galliano’s eigen lijn is een ander verhaal. Verschillende retailers besloten deze uit hun collectie te halen, zoals de New York-vestiging van Saks.


Bekijk de Dior a/w 2011-collectie, de laatste van Galliano’s hand >


MIZRAHISTERISCH
Op een aantal designers na is de modewereld dus afkeurend over Galliano’s gedrag en uitspraken. Maar niet iedereen maakt er zo veel woorden aan vuil als designer en tv-persoonlijkheid Isaac Mizrahi. Hij vindt de incidenten rondom Galliano ronduit onvergeeflijk. ‘Dit kan niet worden getolereerd’, vertelde hij aan NY Mag.


‘Ik denk ook dat ik de verkeerde persoon ben om mee over Galliano te praten, omdat ik nooit echt leuk heb gevonden wat hij doet. Ik hou meer van het werk van Alexander McQueen en Vivienne Westwood. Dus ik hield al niet van hem en nu is hij óók nog een Jodenhater. Ik had zoiets van ‘buh-bye'. Ik hoop dat hij niet meer aan het werk zal gaan’, aldus een openhartige Mizrahi.


Galliano’s show ging ondanks alles toch door tijdens Parijs Fashion Week >

GIVENCHY’S ONDERGANG?

Hoe nu verder met Dior? En welke stappen worden er ondernomen tegen Galliano? We tasten nog in het duister. En het zou best nog wel eens even kunnen duren voordat Dior officieel bekend maakt wie haar nieuwe hoofddesigner wordt.

Zoals we eerder al meldden, lijkt Riccardo Tisci van Givenchy de meeste kans te maken om gevraagd te worden. En tot ieders verbazing doet zelfs Givenchy CEO Susan Tabak hier al uitspraken over. ‘Bronnen vertellen me dat als Tisci de overstap naar Dior maakt, zijn hele PR-team mee verhuist. Wie zal er worden vervangen bij Givenchy? En bij PR?’, was op haar Twitter te lezen. Om daar vervolgens aan toe te voegen: ‘En nu hoor ik dat Givenchy Couture finito is.’

Tisci wordt alom geroemd om zijn werk bij Givenchy, dus zijn vertrek zou een groot verlies zijn voor dit Franse modehuis.

Bekijk de Givenchy a/w 2011-collectie van Riccardo Tisci >