Dat ‘ie een leuke som geld waard zou zijn, had de ontwerper van het jurkje, Charlotte Todd, wel verwacht, maar Kate's doorkijkjurk ging gisteren voor maar liefst

€ 89.511 onder de hamer. Niet slecht voor een jurkje – eigenlijk was ‘ie zelfs bedoeld als rok – dat niet meer dan € 35 kostte om te maken.


Meer Kate Middleton & Prins William-mania >


LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT
De jurk, die Todd in eerste instantie inschatte op een waarde van € 10.000, creëerde een heuse hype doordat Kate Middleton hem droeg op Todds modeshow in 2002. En het was naar verluid op dat very moment dat man-in-spé Prins William zijn oog op haar liet vallen. De jurk – als je het ons vraagt niet om aan te gluren – wordt sindsdien gezien als de jurk die de twee bij elkaar bracht.


En dat mag wat kosten. Hoewel Charlotte Todd in eerste instantie nog beweerde het ding absoluut niet te veilen en hem hooguit aan Kate Middleton te schenken in ruil voor een uitnodiging voor de prinsheerlijke bruiloft, ging ‘ie gisteren ineens toch onder de hamer.

En de hype goes on; Kate & William, de film! >

Een plekje in de Westminster Abbey op 29 april heeft het Todd niet opgeleverd, maar dus wel een flinke smak geld. Koper van de jurk was een onbekende man met onbekende bedoelingen, maar hoogstwaarschijnlijk een groot koningshuisfanaat.

MATTHEW WILLIAMSON
En dan nog even over die andere jurk. Juist, de bruidsjurk. Vooralsnog lijkt Sarah Burton van Alexander McQueen de grootste kansmaker om hem te mogen ontwerpen. Collega-designer Matthew Williamson vindt de hele hype rondom Kate Middleton echter grote onzin.

Ondanks dat Williamson onlangs nog zelf een bruidslijn lanceerde, liet hij aan NY Mag weten dat het ontwerpen van de royal weddingdress niet ‘zijn ding’ is. ‘Kate is geen fashion bunny’, liet de designer zich ontvallen tijdens een feestje. ‘Ik snap niet waarom iedereen in de modewereld zo benieuwd is naar wat zij aan gaat doen. I’m like ‘get over it’.’ Duidelijke taal.

Ook Victoria Beckham wordt genoemd als mogelijke ontwerper van de bruidsjurk van Kate >