Een Yves Saint Laurent-pump van gerecycled papier? We maken geen grap. Grote kans dat die volgend jaar in de schappen ligt. Onder de naam PPR Home gaat men bij het Franse luxeconcern PPR namelijk een Creative Sustainability Lab lanceren.

Onder het mom van ‘een beter milieu begint bij jezelf’, wil het bedrijf haar labels hiermee meer eco-verantwoord maken. En dan hebben we het niet over de kleinste namen. Naast YSL vallen bijvoorbeeld ook Gucci, Alexander McQueen, Stella McCartney en Balenciaga onder deze luxury group.

De modewereld komt ook massaal in actie voor Japan >

TOP SECRET

Creative Sustainability Lab, klinkt geheimzinnig. En dat is het ook. Het lab is een heus top secret LEED-gecertificeerde bunker verborgen in een besloten jungle, waar kundige wetenschappers in witte jassen zich buigen over ecologische pumps, tassen en ander designermoois.

Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met Cradle to Cradle. Dit is een ecodesign consultantbedrijf dat PPR gaat helpen manieren te bedenken om haar producten duurzamer te maken én minder afval en vervuiling te veroorzaken bij de productie ervan.

DE SCHOUDERS ERONDER

PPR gaat niet voor half werk. Jochen Zeitz, voormalig CEO van Puma - ook eigendom van PPR, is aangesteld als heuse chief sustainibility en het bedrijf heeft maar liefst 10 miljoen euro aan budget uitgetrokken voor PPR Home.

Bekijk hier de gehele Yves Saint Laurent a/w 2011-collectie >

CLIMATE WEEK
Nog meer design voor het goede doel: ontwerp duo Eley Kishimoto heeft een T-shirt ontworpen voor Climate Week – en dat is inderdaad nú. Het T-shirt kost je nog geen € 12 en de volledige opbrengst gaat naar de Environmental Justice Foundation. Het T-shirt kun je hier bestellen.