Puig neemt de 45% JPG-aandelen over die in het bezit waren van Hermès International en ook nog eens zo’n 15% van de couturier Jean Paul Gaultier zelf. Die overigens als een kind zo blij is. ‘Het zijn fijne mensen en ze hebben erg veel energie’, vertelt hij aan WWD. ‘Het is een familiebedrijf. Ze weten wat ze willen bereiken en ze nemen Gaultier voor wat het is.’

Manuel Puig, vice chairman van het beautybedrijf, zal tevens als president van JPG gaan fungeren, zodat de designer zich kan focussen op het ontwerpproces.

UPDATE 13 APRIL 2011

Net binnen: de Japanse beautygigant Shiseido wil bieden op de bulk Jean Paul Gaultier-aandelen van Hermès.

Even snel bijpraten. Luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) aast op steeds meer aandelen van Hermès. Er gaan zelfs geruchten over een vermeende overname, dus dat Hermès haar 45% aan Gaultier-aandelen ineens op de markt slingert zou hier weleens mee te maken kunnen hebben.

Mode-oorlog: Hermès vs. LVMH >

Reist nu de vraag: Wie krijgt de o-zo gewilde aandelen in handen, er zijn immers meerdere kapers op de kust.

PARFUMOORLOG?
Zo schijnt het Spaanse Puig – die o.a. Nina Ricci en Carolina Herrera onder haar hoede heeft – wel interesse te hebben in de aandelen. En het Spaanse concern gaat nog een stapje verder: ze willen naast de aandelen die Hermès verkoopt, ook meer aandelen van Jean Paul Gaultier zelf kopen. Tja, en daar is Shiseido niet blij mee.

De Japanse beautygigant staat namelijk al sinds de jaren ’90 aan het hoofd van Gaultiers parfums en ziet dit niet graag veranderen.

Puig – dat zich voorheen ook vooral specialiseerde in geuren – zou weleens een gevaarlijke concurrent kunnen worden en daarom doet Shiseido nu ook een bod op de Gaultier-aandelen. Samen met investeringsbedrijf Fung Capital hoopt Shiseido de aandelen zo snel mogelijk binnen te hengelen.