Hét Franse filmfestival barst 11 mei aanstaande weer los aan de Côte d’Azur. En voor de 64ste editie van het Cannes Film Festival staat menig ontwerper in de rij om een celeb te mogen kleden.

Bekijk hier alle jurken tijdens Cannes 2010 >

Vooral de genomineerde Kirsten Dunst (vorig jaar in Chanel Resort), Carey Mulligan, Carla Bruni en Tilda Swinton schijnen hoog op de aankleedlijstjes te staan. We verwachten dus ook dat de wedstrijd naamwerpen een dezer dagen zal losbarten.

Nieuws: Sophie Cranston ontwerpt de trouwjurk van Kate Middleton >

De jury is dit jaar ook niet misselijk. Zo hebben o.a. Sean Penn (Scarletts nieuwe vlam), Brad Pitt, Ryan Gosling en Robert De Niro de eer om hun collega’s eens flink onder de loep te nemen.

Regisseur Woody Allen opent het festival met zijn film Midnight in Pariswaar Carla Bruni een piepkleine rol in heeft. Verder gooien Johnny Depp en Penelope Cruz geheid hoge ogen met de nieuwste Pirates of the Caribbean-film.

FAYE DUNAWAY

Nog een leuk feitje: op de poster voor het Cannes Film Festival schittert dit jaar de inmiddels 70-jarige actrice Faye Dunaway. De zwart-witfoto werd in 1970 geschoten door Jerry Schatzberg, die destijds met Dunaway samenwerkte aan de film Puzzle of a Downfall Child. Deze klassieker zal voor de filmliefhebber op het festival in een vernieuwde versie te zijn.