Tout Hollywood en beroemd Londen en New York was aanwezig. Namen als Salma Hayek, Emma Roberts, Diane Kruger, Sarah Jessica Parker, Jessica Alba, Madonna, Blake Lively, Naomi Campbell, Anna Wintour. Iedereen had zijn opperste best gedaan om de camera’s langs de rode loper flink te doen flitsen. Sommige met prachtige robes, anderen met… iets minder prachtige.


We zagen een variatie aan figure hugging zeemeerminachtige jurken (Beyoncé, Christina Ricci) tot rode baljurken met een gigantische sleep (Doutzen Kroes, Gisele Bündchen). Opvallend veel beeldschone Alexander McQueen-ensembles. Niet heel vreemd, aangezien het gala de opening van de Alexander McQueen: Savage Beauty expositie vierde. En McQueen natuurlijk de keuze was van Engelands verse prinses, Kate Middleton.


Bekijk alle adembenemende jurken van het MET gala 2011 >


Mode-icoon Daphne Guinness kon natuurlijk niet achterblijven en gaf acte de presence in een opvallende McQueen-creatie. De erfgename kleedde zich overigens niet thuis om, maar in de etalage van luxe warenhuis Barneys. Nieuwsgierig? Bekijk hier een kunstig filmpje van dit spektakel.

Tussen al het modemoois zaten ook behoorlijk wat tenenkrommende outfits. Kijk mee naar de modemissers van het MET gala 2011 >