Ontwerpen, films maken, fotograferen; Karl Lagerfeld kan ’t allemaal. En nog jaloersmakend goed ook. Niet verwonderlijk dus dat het Chanel-genie afgelopen week geëerd werd met een Gordon Parks Foundation Award.


Willen, hebben, shoppen: de nagelnieuwe Le boy Chanel >


ALLESKUNNER
De award is vernoemd naar de creatieve alleskunner Gordon Parks en wordt sinds 2007 ieder jaar uitgereikt aan mensen die uitblinken met hun films, foto’s, mode of kunst.

‘Ik ben zo trots en enorm dankbaar, maar ik ben nooit klaar.’ Aldus Karl aan WWD over zijn nieuwste award. Chanel-muses Anna Mouglalis en Freja Beha Erichsen waren ook bij de uitreiking in New York aanwezig om Kaiser Karl aan te moedigen.


PS – Feest! Yohji Yamamoto werd afgelopen week ook geëerd voor zijn werk. De Japanse ontwerper kreeg de onderscheiding Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres, een ridderorde die door de Franse regering wordt uitgereikt aan mensen die veel hebben betekent voor de Franse cultuur.

Frédéric Mitterrand, de Franse minister van cultuur en communicatie, geeft Yamamoto later dit jaar zijn officiële medaille. Karl Lagerfeld kreeg vorig jaar deze formele bling ook al omgehangen.