Geen glazen muiltje aan je voet, maar een plastic exemplaar. Jason Wu weet onze innerlijke Assepoester te doen ontwaken met zijn collectie voor het Braziliaanse schoenenlabel Melissa.


RUBBER FLATS
En wat een timing ook; zodra er na zonneschijn weer wat flinke zomerse Hollandse buien vallen kunnen wij onze voeten hullen in ecologisch verantwoord én waterdicht Jason Wu X Melissa-schoeisel.


REDUCE, REUSE, RECYCLE
Het milieubewuste Braziliaanse schoenenlabel Melissa werkt louter met recyclebaar plastic. En de ontwerpers zijn er dol op. Zo bundelde Vivienne Westwood al eens de krachten met Melissa, bestaat er al een Gareth Pugh X Melissa-collectie en sloeg Jean Paul Gaultier al eens de handen ineen met het eco-label voor een eigen schoenencollectie. En nu is het dus de beurt aan Jason Wu.


Meer zomers schoeisel >


De collectie bestaat uit twee schoentjes. Een stel flatjes genaamd the Ultragirl ballet flat, incluis strikje en iconische Wu-uil op de neus. Het andere duo is een stel pumps, onder de naam the Lady Dragon peep-toe slingback, met een metalen zonnestraalembleem – uit de winter 2011-collectie – op de voorzijde.


In de lente van 2011 verkrijgbaar in zwart, bordeaux, nude en transparant grijs. Kijk voor verkoopinfo op Melissa.com.