Net op de valreep voor Amsterdam International Fashion Week presenteert Ilja Visser twee nieuwe collecties. Een kleine samenvatting.

READY TO FISCH_
Voor deze collectie raakte Ilja geïnspireerd door de combinatie van rauwe mannelijkheid en uitgesproken vrouwelijkheid in de film Paris, Texas.


In de praktijk betekent dat veel romantische kleuren en prints gecombineerd met ruigere materialen en bewerkingen. We zien verschillende rauwe denimwassingen en contrasterende kwaliteiten afgewisseld met vrouwelijke silhouetten. Zachte kleuren als old chevy yellow en pink hype in combinatie met sober zwart en grijs maken het contrast tussen Paris en Texas zichtbaar.

Bekijk hier meer modeshows van Nederlands talent >

ILJA COUTURE
Deze collectie van de high end Ilja Visser-lijn heet Pluche en is een knipoog naar de wereld van de politiek en formaliteiten. Dat vertaald zich naar zakelijke elementen als de hoge schouders en de klassieke manchetten. Ook zijn er zakelijke loafers die door toevoeging van een hoge hak juist vrouwelijk zijn. Daar waar dubbel-geweven wol refereert naar het klassieke pak, staat soepele zijde voor de feminine touch. Zwart en beige domineren het kleurbeeld.

Spiek mee backstage bij Iris van Herpen >