Och, Alexander Wang mag zelf dan behoorlijk bon ton zijn op het moment, dat weerhoudt hem er niet van op te kijken tegen collegae. De beste man verklapte in een interview met Harper's Bazaar dat hij het werk van Ralph Lauren al enige tijd ambieert.

‘Je weet van Ralph Lauren welke dingen hij mooi vindt. Je kunt het zien, in zijn winkels, in de producten die hij maakt. Ik wil net als Ralph Lauren controle hebben tot in het kleinste detail en tegelijkertijd evenveel plezier en passie houden voor mijn werk,’ aldus Alexander Wang.

Alexander Wangs onlangs gelanceerde lifestylecollectie is in ieder geval geheel in lijn met het modisch curriculum vitae van Ralph Lauren, die al langer een succesvolle preppy lifestylelijn voert.

(QUIT) IT
Ralph Lauren of niet, wat Alexander Wang in ieder geval niét wil zijn, is… nuja, alles waar ‘it’ voor staat. De ontwerper zit nu zes jaar in het vak en is zijn it-status inmiddels meer dan volgroeid. Alexander Wang wenst het – toch best complimenteuze – woordje dan ook niet meer voor zijn naam te zien staan. Een vriend die dat niet helemaal doorhad en verwees naar zijn it-ness in een blogpost kreeg de wind van voren.

‘Ik sms’te hem gelijk met: ‘Alsjeblieft, noem me nooit meer ‘it’, of het nu it-boy, it-designer of it-person is,'’ aldus de ontwerper. Duidelijk, Wang.

Het laatste nieuws rondom Wangs uitbreidingen en prijzenkast >