De winterse boekwurm én de modische plaatjeskijker; voor elk wat wils met deze tips van de bovenste (boeken)plank. Zo kom je het najaar wel door, dachten we zo.


RICK OWENS
Vormgegeven en geschreven door de Amerikaanse designer himself – oké, met een beetje hulp van o.a. Purple MagazinesOliver Zahm dan. Verwacht veel hebberigmakend beeld én een blik op de persoonlijke visie van Owens op zijn werk.


Door: Rick Owens en Francesco Bonami, Oliver Zahm en Maria Luisa Frisa. Release: oktober. Reserveer ‘m hier >


Van Nederlandse bodem: Mode van A tot Z >


RALPH LAUREN
Een dikke pil over Ralph Lauren, door Ralph Lauren en dus op en top Amerikaans. Met 500 pagina’s tjokvol historie, persoonlijke foto’s, beroemde campagnebeelden en iconische editorials een niet te missen verzameling van al het goede van deze – best legendarisch te noemen – designer.


Door: Ralph Lauren. Met foto’s van o.a.: Bruce Weber, Patrick Demarchelier en Shelia Metzner. Release: oktober. Reserveer ‘m hier >


CHRISTIAN LOUBOUTIN
We blijven nog even op de ‘autobiografische’ toer, want ook de godfather van de rode zolen vernoemde onlangs een boekwerk naar zichzelf. En geef de man eens ongelijk. Het verhaal achter zijn succesvolle carrière is een beetje zelfverheerlijking meer dan waard. In het boek: een beschrijving van zijn modeloopbaan – van Chanel en YSL tot zijn eigen schoenenimperium – , nooit eerder vertoonde beelden, gloedjenieuw materiaal en een catalogus met alle Loubous ever made.


Door: Christian Louboutin. Release: oktober. Reserveer ‘m hier >


Louboutin vecht door voor het alleenrecht op rode zolen >


THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER: FROM THE SIDEWALK TO THE CATWALK
Een monografie over de Franse designer Jean Paul Gaultier, geschreven naar aanleiding van de overzichtstentoonstelling in het Montreal Museum of Fine Arts die binnenkort van start gaat. Het boekwerk biedt een mix van materiaal uit de JPG-archieven en een weergave van samenwerkingen van de designer met mensen uit de dans-, film- en muziekwereld. O.a. Martin Margiela en – natuurlijk – Madonna leverden een bijdrage.

Door: Thierry-Maxime Loriot en bijdrages van Suzy Menkes. Release: november. Reserveer ‘m hier >


GUCCI: THE MAKING OF
Ter ere van negentig jaar Gucci en de opening van het nieuwe Gucci-museum in Florence, komt hoofddesigner Frida Giannini met een ode aan het Italiaanse modehuis. En dat doet ze niet alleen. W's Stefano Tonchi, Lynn Hirschberg, Peter Arnell e.v.a. leverden maar wat graag een bijdrage.


Door: Frida Giannini en anderen. Release: oktober. Reserveer ‘m hier >


HELMUT NEWTON: POLAROIDS
Polaroid-liefhebbers, graag uw aandacht. Dit koffietafelexemplaar bomvol werk omtrent de ouderwetsche doch o-zo romantische direct-klaar-foto hoort zeker thuis in uw boekenkast. Het bevat inspirerende beelden van de hand van legendarische fotografen door de eeuwen heen.


Door: Helmut Newton. Helmut Newton: Polaroids is nu verkrijgbaar. Bestel ‘m hier >


Nog een must-have: Savage Beauty over het leven en vooral het werk van wijlen Alexander McQueen >


CARINE ROITFELD: IRREVERENT
Irreverent telt 250 pagina’s vol magazinemateriaal (shoots, covers en advertenties), die de stempel die de voormalige editor in chief van de Franse Vogue op de modewereld zette in kaart brengt. Van haar vroegere werk voor Mario Testino tot haar werk als hoofdredacteur. Aan het boek werkte o.a. – daar is ‘ie weer – Olivier Zahm van Purple Magazine mee.


Door: Carine Roitfeld, Olivier Zahm, Alex Wiederin en Cathy Horyn. Release: oktober. Reserveer ‘m hier >


HARPER'S BAZAAR: GREATEST HITS
‘Fashion reflects what’s going on in our world, and Bazaar makes pop culture fashionable,’ zo verklaart Harper's Bazaar editor-in-chief Glenda Bailey de reden achter dit boek. In de koffietafelpil neemt het Amerikaanse magazine Harper’s Bazaarje aan de hand van meer dan 300 foto’s mee door het afgelopen decennium. O.a. Chanels Karl Lagerfeld, model Agyness Deyn en Marc Jacobs komen in het boek aan het woord.

Door: Glenda Bailey. Haper’s Bazaar: Greatest Hits is nu verkrijgbaar. Bestel ‘m hier >


COCO CHANEL: AN INTIMATE LIFE
Gabrielle ‘Coco’ Chanel is momenteel het onderwerp van gesprek. Niet alleen door het boek In bed met de vijand, waarvoor journalist Hal Vaughan in haar verleden dook en daarbij informatie over Coco’s vermeende betrokkenheid bij Nazi-praktijken tijdens WOII kwam. Maar ook door de roman Coco Chanel: an intimate life. Hiervoor neusde auteur Lisa Chaney in allerhande persoonlijke bezittingen van Coco: van brieven tot nieuw gevonden opnames. En ook uit dat speurwerk lijkt Coco niet geheel ongeschonden te komen.


Door: Lisa Chaney. Release: november. Reserveer ‘m hier >


Meer Chanel: Het Geheim van Chanel No 5 >