Louis Vuitton heeft aangekondigd tijdens de Milaan Fashion Week met een grote tentoonstelling over (ex?)creatief directeur Marc Jacobs te komen. Nieuw olie op ’t vuur dus. Betekent dit dat het label na veertien jaar toch écht afscheid gaat nemen van Jacobs?

Pssst... Marc Jacobs verplaats zijn show tijdens New York Fashion Week >

CHRISTIAN DIOR
Losse tongen beweerden vorige week al dat Marc Jacobs in Parijs is om de deal met Christian Dior rond te krijgen. Zou de kogel dan binnenkort door de kerk zijn?
Volgens WWD stelt stylist en redacteur Katie Grand de kersverse Jacobs-tentoonstelling samen. Marc en Grand sloegen al vaker de handen ineen voor zo’n zeventig (!) ready-to-wear shows.

Grand was vorig jaar ook verantwoordelijk voor een mini-expo over Jacobs toen de Vuitton-flagshipstore in Londen open ging. Deze zal ietwat hetzelfde zijn als die, alleen een stuk groter. Als mooi afscheid, perhaps?

Is Phoebe Philo de opvolger van Marc Jacobs bij Louis Vuitton? >

De tentoonstelling over Marc Jacobs zal van 22 september tot 9 oktober 2011 te zien zijn in La Triennale di Milano (designmuseum). De nieuwe Vuitton-winkel is door architect Peter Marino onder handen genomen en wordt op 21 september geopend in Milaan.