De nieuwe Nederlandse modelabels youasme (female) en measyou (male), ontworpen door Mark van Vorstenbos en Twan Janssen, komen met een gezamenlijke website inclusief webshop. Niet zomaar een website. De technische en artistieke snufjes zorgen ervoor dat je het idee hebt dat je een galerie slash store binnenwandelt.


Op Youasme.com kunnen liefhebbers van fijne breisels en jerseymaterialen (Mohair! Alpaca! Zijde! Katoen! Kasjmier!) hun hart ophalen. Maar ook aan het hart van de kunstliefhebber wordt gedacht, want naast de fijne opmaak is er ook nog ruimte voor iets speciaals. De heerlijke truien, jurken en broeken hangen op een digitaal kledingrek met bewegende achtergrond waar je tussen kunt snuffelen.


ELLE.nl reikte een award uit voor beste Hollandsche modeshop! Wi-o-wie? >


MET IN DE HOOFDROL….
Bij een aantal topstukken, bijvoorbeeld de printed roundneck sweater, is een speciale productfilm in het leven geroepen. Art-director Twan Janssen laat in het persbericht weten: ‘We laten de kledingstukken in de films zien als filmkarakters in menselijke situaties, compleet met onderlinge dialogen.’ En dat manifesteert zich in een artistiek beeld, bestaande uit vier verschillende schermen met inspirerende beelden.


Shoppen 3.0 doe je dus via Youasme.com.


Modelabel Marni komt met een nieuwe website >