Mogen we even voorstellen: Laura en Kate Mulleavy staan aan het hoofd van het Amerikaanse designerlabel Rodarte. De twee hebben inmiddels al een schare beroemde fans aan hun designerbroek hangen (wij noemen: Natalie Portman, Kirsten Dunst, Beyoncé en Elle & Dakota Fanning) én een Oscar in de wacht gesleept voor hun kostuums van balletdrama Black Swan. Het moge duidelijk zijn: Rodarte doet het goed.

VERVEELD EN CREATIEF GEFRUSTREERD
Dan zou je verwachten dat Laura en Kate vol trots in hun eigen, prachtige creaties lopen. Maar voor de gezusters Mulleavy geldt juist het tegenovergestelde: ‘Het (Rodarte, red.) is niet iets wat ik over het algemeen zou dragen, mijn stijl is veel minimaler. Als ik kleding zou ontwerpen die ik elke dag aan wil, zou ik heel verveeld en creatief gefrustreerd zijn als designer,’ verklapt Laura aan Fashionista.com. Aha.

Gaat dat zien: de nieuwste Rodarte-collectie is gebaseerd op schilderijen van Van Gogh >

Wat de zussen dan wel dragen in hun dagelijks leven? Veel zwarte, wijdvallende kleding. Denk daarbij aan rommelig lang, bruin haar, wat mascara op de snoet en klaar zijn de dames. Ach, wij hadden het wel geweten hoor.