Lang verwacht en nu eindelijk daar: Pierre Balmain. Aanstaande zondag is het D-day voor de goedkopere lijn van Balmain en zal de collectie over het Parijs Fashion Week-plankier gaan.

Maar! Nieuwbakken hoofddesigner Olivier Rousteing gunt ons nu al een preview – scoort-ie toch mooi punten mee – in de vorm van een video starring model Abbey Lee Kershaw, haar lover Matthew Hutchinson én hun band Our Mountain. Kan het nog beter? Jawel, we hebben namelijk nóg twee filmpjes te gaan. De ‘preview’ komt in drievoud. Deel twee wordt op de dag van de catwalkshow vrijgegeven en het slotstuk hebben we aanstaande maandag nog tegoed.

Olivier Rousteing volgde Christophe Decarnin op bij Balmain >


BALMAINSTREAM
Dit eerste filmpje, gemaakt door – daar zijn ze weer – Inez van Lamsweerde en Vinooth Matadin, had zo een nieuwe videoclip van Our Mountain kunnen zijn. Ware het niet dat de aandacht toch net even een tikkie langer op de outfits ligt.

Wat we zien is niet heul schokkend. Skinny jeans, biker invloeden, sterke schouderpartijen, een cut-out dress; op het eerste gezicht weinig dat we nog niet kennen van het edgy Franse modehuis. Maar stuk voor stuk wel items die het ongetwijfeld goed gaan doen bij het publiek waar de diffusion line op is gericht; liefhebbers die maar wat graag voor een iets fijnere prijs een Balmain-stuk in hun kast willen hangen.


Pierre Balmain bestaat zowel uit dames- als uit herenkleding – van T-shirts tot jeans, pakken en avondjurken – en zal in zo’n 700 winkels wereldwijd komen te liggen. Prijzen lopen uiteen van $ 174 voor een T-shirt tot $ 944 voor een pak.

Hou ELLE.nl in de gaten voor alle Parijs Fashion Week-updates >

PIERRE BALMAIN S/S 2012

youtubeView full post on Youtube