Na het vertrek van Giles Deacon bij Emanuel Ungaro eerder deze maand, heeft het modelabel besloten verder te gaan zonder hoofdontwerper.

GEEN CREATIEF DIRECTEUR
Na Ungaro’s niet zo succesvolle uitstapje met guest designer Lindsay Lohan in 2009, besloot het modehuis de hulp in te roepen van modeontwerper Giles Deacon. Helaas kwam ook aan deze samenwerking een einde. De reden? Hoge piefen bij Ungaro hadden liever dat Deacon putte uit de archieven van Ungaro, terwijl Deacon een geheel nieuwe richting voor ogen had. Helaas pindakaas.

De spring/summer 2012-shows van Balmain, Nina Ricci en A.F. Vandevorst al gezien? >

Dan maar geen creatief directeur. Jeffry Aronsson, directeur van Ungaro, heeft besloten om alleen maar te vertrouwen op het creatieve team. ‘Ik ben niet op zoek naar een grote naam van buitenaf, omdat ik niet wil dat de ontwikkeling van het merk afhankelijk is van een groot ego’, verklaart Aronsson aan Fashionologie.com. ‘Ik geloof niet in eendagsvliegen. Mijn doel is om het bedrijf te revitaliseren op een duurzame manier, not a flash in the pan.’ Zo. Da’s duidelijke taal.

APRIL CRICHTON NAAR SONIA RYKIEL
Heet nieuws! Sonia Rykiel heeft een fonkelnieuwe creatief directeur. De Schotse April Crichton is de gelukkige en zal morgen al naast Nathalie Rykiel (dochter van) op het plankier van de spring/summer 2012-show haar buiging maken. Crichton studeerde af aan de befaamde Central Saint Martins modeschool in Londen en werkte al lange tijd samen met Sonia Rykiel.

Crichton heeft zelfs voor een groot gedeelte de Sonia by Sonia Rykiel-lijn opgezet. Na het vertrek van Gabrielle Greiss in 2009 nam Nathalie Rykiel het creatieve ontwerpstokje over.