De Duitse kunstenaar Anselm Reyle heeft een bups spullen van Christian Dior eens flink door de wasstraat gehaald. Van portemonnees en tassen tot armbanden en zonnebrillen. En niks zwart, grijs en wit. Reyle gaat voor kleurige camouflageprints en opvallende metallics.

ARTSY FARTSY
‘Kunst is altijd het middelpunt van Christian Diors leven geweest’, verklaarde Delphine Arnault gisteren tijdens de persconferentie. ‘We dachten dat het geweldig zou zijn om dit voort te zetten en daarom kozen we voor een kunstenaar met een sterke visie.' Wist je trouwens dat Christian Dior, voordat hij een couturier werd, een galeriehouder was.

Gaat Marc Jacobs nou wel of niet naar Dior? >

Anselm Reyle hield zich niet in en ging naarstig in de weer met de gekleurde verf. Een roze camouflageprint daar, flink wat groen en geel hier. Zo’n kleurrijke Dior-tas aan de arm fleurt iedere outfit geheid meteen op.

De mensen bij Christian Dior zijn blijkbaar in hun nopjes met Reyles ontwerpen en gieten de camouflageprint ook in een oogschaduwdoosje. De metallic kleuren waarmee Reyle werkte zijn ook in vijf nagellakkleuren verwerkt.

Hebberig geworden? De collectie is vanaf 9 januari 2012 te koop en prijzen lopen van € 190 tot € 2.850. Wel kijken, maar niet kopen? Tijdens de Art Basel Miami Beach beurs (van 1 december tot 4 december 2011) zijn de Dior-ontwerpen van Anselm Reyle al te zien.

De fonkelnieuwe Christian Dior spring/summer 2012-show al gezien? >